25 september 2022
12:00

Huddinge IF P08:3

Referat: Stuvsta IF P08 - Huddinge IF P08:3

En givande träningsmatch i 11-manna spelade vi idag på bortaplan, Visättra IP, som egentligen är vår andra hemmaplan. Vi valde att spela 3x25 min och inte 2x40 min som det kommer bli nästa år. I inledningen av den första perioden närmare bestämt i den 6:e minuten skjuter Harry P-T. ett distansskott i mål assisterad av Elyas W. Anfallsmässigt så skjuter vi för få skott i den första perioden. Vi har lägen att skjuta men väljer att försöka spela oss ännu närmare målet. Försvarsmässigt så håller backlinjen tätt men Stuvsta har en del farligheter i slutet av den första perioden som vi reder ut. Ställningen är alltså 1-0 efter den första perioden. I den andra perioden så har spelarna bland annat fått direktiv om att komma till skott oftare och det lönar sig tre gånger om, först genom Albin K. i den 36:e minuten och sedan Harry P.T. och Mikael A.V. i slutet av perioden vilket var psykologiskt mycket viktiga mål. Däremellan lyckas hemmalaget göra ett mål på friläge efter ett fint instick i mitten. Ställningen är 4-1 efter två spelade perioder. Direkt i den sista perioden så lyckas Harry P-T. att fullborda sitt hattrick och utökar vår ledning till 5-1. Därefter blir det inga fler mål men en del farligheter i båda riktningar. Vårt försvarsspel fungerar mycket bra under hela matchen och vår målvakt för dagen Roni T. gör en gedigen insats där han räddar många farliga skott, fångar många inlägg och han avvärjer även ett par frilägen.

Slutresultat: Stuvsta IF - Huddinge IF 1-5

Gult kort: Harry P-T.